Politik Psikoloji Akademisi

Doç. Dr. Uğur Özdemir’in Politik Psikoloji Akademisi dersleri 26 Şubat 2025’te başladı.

İnsanlar neden belirli siyasal ideolojilere yönelir? Duygusal kutuplaşma nasıl derinleşir? Liderler kitleleri nasıl etkiler? Toplumsal hareketler nasıl doğar? Bu eğitim, bireylerin ve grupların siyasal tutum ve davranışlarını şekillendiren psikolojik süreçleri anlamaya yönelik disiplinlerarası bir çerçeve sunuyor. Kimlikler, duygular, bilişsel yanlılıklar ve medya etkisi gibi unsurların siyasal karar alma süreçlerindeki rolünü ele alırken, karşılaştırmalı ampirik araştırmalar ışığında farklı toplumsal ve siyasal bağlamları analiz edeceğiz. Büyük ölçüde İngilizce akademik okumalarla desteklenen program, katılımcılara yalnızca politik psikolojinin temel kuramsal yaklaşımlarını değil, aynı zamanda bu alandaki güncel araştırmalara eleştirel bir bakış geliştirme fırsatı sunuyor.

15 günlük periyotlarda işlenecek derslere katılmak için https://forms.gle/xGK5NRAVgj7s93Pv5 linkinden formu doldurarak kayıt olabilirsiniz.

1. Ders: Politik Psikolojiye Giriş: Kurumsal Çerçeve ve Temel Kavramlar

Uğur Özdemir
Uğur Özdemir
1979 yılında İstanbul’da doğan Uğur Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini, Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, Washington Üniversitesi, St. Louis Siyaset Bilimi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. 2011-2013 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 2013-2014 yıllarında Rochester Üniversitesi’nde çalıştı. 2014’ten bu yana Edinburgh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde kantitatif siyaset bilimci olarak çalışıyor. Bu süre içinde Kantitatif Sosyal Bilimler Merkezi’nin ve Seçimler, Kamuoyu ve Partiler Araştırma Grubu’nun direktörlüğünü üstlendi. Özdemir, siyasal davranış, siyaset psikolojisi, popülizm, otoriter propaganda ve siyasal rekabet modelleri üzerine çalışıyor. Araştırmalarında kantitatif veri analizi ve yapay zekâ metotlarını kullanıyor.

Diğer Yazılar

İlgili Yazılar

Kutuplaşma, Aşırılık ve Radikalleşme Psikolojisi Dersi

EKOPOLİTİK AKADEMİ DERS SERİSİ DEVAM EDİYOR Kutuplaşma, aşırılık ve radikalleşme... Günümüz toplumlarının karşı karşıya olduğu en yakıcı sorunlardan bazıları....

Barış ve Adalet Arasında: Çatışma Sonrası Toplumlar için Geçiş...

1. Giriş: Geçiş Dönemi Adaleti Kavramı ve Silahlı Çatışmaların Çözümünde Rolü Geçiş dönemi adaleti (transitional justice), tarihsel olarak, otoriter...